Departamentul de Securitate Interna stiri servere stiri hardware

Departamentul de Securitate Interna din SUA asteapta sugestii legate de modernizarea unui data center si consolizarea altuia, pe masura ce muta din ce in ce mai multe operatiuni in cloud.

Intr-o Cerere de Informatii, raportata de FCW, departamentul spune ca, in decembrie 2018, 6 procente din aplicatiile lor erau executate in cloud, insa se doreste mutarea a “171 din 628 de sisteme, aproximativ 26%”.

In cadrul initiativei de modernizare Eagle Next Generation, departamentul urmareste “un multicould hibrid, independent de un vanzator”.

CIO-ul departamentului, John Zangardi, a creat anul trecut un grup, CSG, cu scopul de a inlesni tranzitia.

Documentatia afirma:
“Secretarul Adjunct, Claire Grady, sub auspiciul CSG, a instruit Sediul Central sa execute planurile necesare care urmeaza expirarii in iunie 2020 a contractului actual pentru Data Centerul 2. In acelasi timp, facilitatea Data Center 1 va fi optimizata.”

Departamentul sustine ca 30% dintre aplicatiile pentru asistenta in migrare in ceea ce priveste Data Center 2 au indicat provocari si riscuri ridicate daca operatiunile vor fi efectuate pana la data stabilita.

HPE a detinut si operat inca din septembrie 2007 facilitatea Data Center 2, in timp ce Data Center 1 a fost operat din iulie 2008 de CSC Government Solutions. In cazul celui din urma, locatia este in proprietatea guvernului.

DC1 este localizat in Centrul National pentru Procesarea si Stocarea Informatiilor Critice, de la centrul NASA din Mississippi, iar documentatia publica din 2011 afirma ca are “aproximativ 6000 de metri patrati de spatiu dedicat” si ca “intregul complex este format din trei cladiri mari atasate una de cealalta.”

In timp ce Departamentul de Securitate Interna incearca sa migreze in cloud, cele doua facilitati sunt rezultatul unui efort agresiv anterior de consolidare a infrastructurii.

Documentatia din 2011 dezvaluie ca 43 de data centere ale departamentului urmeaza sa se inchida.

Departamentul cauta acum solutii pentru a continua momentul de consolidare, dar si pentru a profita de inovatiile din domeniul tehnologiilor cloud si al inteligentei artificiale.

Autoritatile de Securitate Interna Vamala si de Imigrari folosesc deja controversatul software Palantir pentru a urmari si a deporta imigrantii ilegali, in timp de Microsoft Azure gazduieste majoritatea seviciilor acestora.

Aplicatiile pot fi depuse pana pe 20 martie 2019.

 

Articol preluat de pe Datacenterdynamics

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here