Microsoft Azure si compania de comunicatii prin satelit Inmarsat colaboreaza intr-un proiect industrial de conectivitate IoT (Internetul Lucrurilor).
Conform termenilor parteneriatului, clientii Azure vor avea posibilitatea sa utilizeze reteaua globala de sateliti Inmarsat, in timp ce clientii Inmarsat vor avea acces la Platforma Centrala IoT a Microsoft Azure.
“Aceasta colaborare cu Microsoft este vitala strategiei noastre IoT, si le va permite clientilor sa acceseze datele generate si procesate de solutiile noastre marginale inteligente IoT, indiferent de locatia fizica”, a declarant Tara MacLachlan, vicepresedinte al Inmarsat.
“Valoarea IoT consta in analizarea datelor si utilizarea lor pentru a optimiza operatiunile, iar aplicatiile pe care le poate livra Microsoft prin intermediul Azure si a solutiilor de cloud IoT vor fi critice pentru clientii nostril.”
Inmarsat detine si opereaza 13 sateliti aflati la 35.786 de km deasupra Terei. Compania sustine ca aceasta este cea mai de incredere retea de sateliti L-band, cu un procent de disponibilitate de 99.9% pentru aplicatiile IoT.
“Cu ajutorul nostru si al Inmarsat, clientii din diverse industrii, de la agricultura si pana la sectorul minier si cel logistic, vor beneficia de puterea unui cloud intelligent, cu o conectivitate prin satelit pana in cele mai izolate colturi ale lumii”, a declarant Sam George, director la Azure IoT.
Acest anunt vine la doar sase luni dupa ce Amazon Web Services a incheiat un parteneriat similar cu Iridium.
In decembrie, Amazon a anuntat AWS Ground Station, care urmareste sa construiasca o retea globala de 12 statii la sol, “in imediata apropiere a retelei globale de regiuni de infrastructura AWS.”
Facilitatile, care vor fi construite in parteneriat cu Lockheed Martin, le vor permite clentilor sa plateasca utilizarea satelitilor pe minut. Confirm Amazon, acest lucru ar putea deschide piata si companiilor care nu au avut in trecut fondurile necesare pentru a construi si a opera proprii sateliti.
Preluat de pe Data Center Dynamics