H5 va testa sistemul de racire Forced Physics

Start-up-ul specializat in solutii de racire Forced Physics a deschis o suita demo in campusul de datacentere H5 din Phoenix, Arizona.

 

Suita include un rack compatibil OCP de 32kW si un container ISO de 6 metri, prezentand tehnologia de racire JouleForce Force Physics, care utilizeaza conducerea de caldura si aerul exterior fara lichid si fara convectie fortata.

Aceasta este prima instalare demo completa a JouleForce, care se bazeaza pe brevetele acordate lui Scott Davis in 2005. Davis a fondat Forced Physics Data Center Technology (DCT) si, din 2015, compania s-a mutat de la cercetare la comercializare si a inceput sa produca produse la la sfarsitul anului 2017.

 

Compania sustine ca JouleForce reduce energia de racire cu mai mult de 90% si ar putea obtine un PUE (eficienta utilizarii energiei) de 1,02. Acesta leaga electronice direct unui conductor de metal care transfera caldura unui curent de aer de convectie, conform unei descrieri furnizate de DCD de Forta Fizica CTO David Binger de la DCD> Colo + Cloud din Dallas anul trecut

Force Physics isi targeteaza produsele la aplicatii de inalta densitate, cu promisiunea ca cererile de putere de peste 30kW per rack pot fi sustinute fara a folosi ventilatoarele si unitatile de aer conditionat sau pentru a se raci cu lichid.

 

“Suntem motivati sa imbunatatim eficienta datacenterelor si credem ca aceasta tehnologie va schimba modul in care sunt construite si operate datacenterele“, a declarat Davis intr-un comunicat de presa. “Capacitatea de a izola rackul standard OCP la H5 ne permite sa prezentam economii de energie, de inalta densitate IT de racire, fara a fi nevoie de conditionarea aerului. ”

 

Utilizarea rack-urilor standard OCP pare a fi o dezvoltare a tehnologiei pentru ca anul trecut, Binger a sugerat ca Force Physics va conduce o schimbare in proiectarea rack-urilor de datacentere.

 

Campusul Phoenix de 20 de milioane de oameni din H5 este un datacenter Tier III situat in Coridorul de Tehnologie din Arizona, zona fiind odata doar o intindere vasta a desertului din Arizona, dar acum gazduieste mai multe datacentere, inclusiv un centru de comanda Apple de 2 miliarde de dolari.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here