Serverul AMD EPYC de la Broadberry are un nucleu cu o densitate masivă la un preț avantajos.

Avantaje:
Densitatea nucleului EPYC;
Pret bun;
Până la 4TB memorie;
Opțiuni de stocare versatile;
Potențial de extindere mare;
Consum redus de energie.

Dezavantaje:
Este posibil sa fie nevoie de configurarea ventilatoarelor;
Instrumente relative simple de management de la distanță.

Verdict

Câteva aspect neplacute, dar acest server AMD EPYC găzduiește un pachet hardware impresionant, la un preț avantajos care nu poate fi comparat cu sistemul echivalent Xeon Scalable.

Companiile vor găsi oferta celor de la Broadberry Data Systems foarte tentantă deoarece vine la un pret avantajos. CyberServe R281-Z91 vine echipat cu doua procesoare AMD EPYC 7551, oferă un numar impresionant de 64 nuclee și vine la un preț mai mic cu cel putin 5.000 dolari.

De asemenea combină densitatea Xeon Scalable cu o capacitate de memorie masivă. Prețul include 64GB de RDIMM, iar cele 32 de sloturi de memorie suportă 2TB de RDIMM sau 4TB de LRDIMM.

Construit în jurul Gigabyte R281-Z91 2U, CyberStore oferă un amestec interesant de caracteristici de stocare. Afacerile cu sarcini de lucru bazate pe stocare de date vor găsi multe aspecte utile; in partea din față suportă 18 unități SAS / SATA SFF și șase unități SSD NV2e U.2 si in plus exista câteva porturi SAS / SATA SFF in partea din spate pentru stocarea OS-ul dorit.

Broadberry CyberServe R281-Z91: Memorie

Serverul este compatibil SAS3, iar prețul include o placă adaptor Broadcom MegaRAID 9361-8i RAID care acceptă mirrors, stripes, RAID10, 5 și 6 array-uri. O caracteristică inteligentă este placa de bază de la Gigabyte, care are trei sloturi universale, iar Gigabyte oferă o gamă bună de plăci aditionale.

Sistemul nostru are o placă de extensie SAS3 conectată la placa RAID, în timp ce al treilea slot are un expander NVMe cu șase porturi. Serverul este gata să primească date la o viteza mare, deoarece porturile NVMe sunt cablate direct pe placa de bază.

Cele două SATA SFF din spate au fost echipate cu SSD-uri Intel de 240 GB cablate la placa de extensie SAS, astfel încât acestea să poată fi dungate sau oglindite de RAID. Există și un singur slot M.2 NVMe pe placa de bază care acceptă SSD 2242, 2260 sau 2280.

Doar atat este inclus in pret, dar pentru testare am adaugat un triple de unități SAS3 SFF în slot-urile din față. Ecranul de configurare al BIOS-ului oferă acces direct la placa MegaRAID și nu am avut probleme la crearea unei unități de date RAID5 de gestionare hardware.

De asemenea, puteți utiliza MegaRAID Storage Manager pentru a tine evidenta datelor stocate. Versiunea Windows prezintă toate controlerele, tablourile și unitățile disponibile și oferă instrumente pentru modificarea array-ulilor existente și crearea celor noi, fără a fi nevoie să reporniți serverul.

Broadberry CyberServe R281-Z91: Managementul serverului

O zonă la care Gigabyte trebuie să mai lucreze este managementul de la distanță, care este inferior unui iDRAC9 de la DELL și iLO5 de la HP. Serverul oferă un port Gigabit de administrare de la distanță și acces de la serverul web la controlerul său AST2500 IPMI pentru a putea vedea cateva detalii de baza.

Chiar și așa, am putut vizualiza senzorii pentru toate componentele critice și sa folosim PEF pentru acțiuni ca repornirea și ciclurile de putere. Cu datele e-mailului folosit pentru server introduse putem vedea alertele trimise de server pe un numar de pana la 4 useri.

Spre deosebire de Dell și HPE, beneficiați de sistemul de comandă de la distanță și de serviciile media virtuale fara a fi nevoie de upgrade-uri plătite. Consola de control la distanță HTML5 poate fi folosita din consola web AST2500 și oferă acces la opțiunile BIOS și OS plus optiunea de a trimite comenzi de la tastatura pentru a atribui un fișier local drept mediu virtual și pentru a controla alimentarea.

Noi folosim Gigabyte Server Management echipat cu o consolă web simplă utilizata pentru monitorizarea sistemelor. Daca doriti puteți vedea detalii despre hardware-ul și senzorii instalați, deși am observat că nu a reușit să ne afiseze informații grafice despre consumul de energie.

Broadberry CyberServe R281-Z91: extindere, răcire și putere

Opțiunile de extindere sunt abundente; serverul oferă șapte sloturi PCIe cu doar unul ocupat de cardul RAID. De asemenea, sunt disponibile două sloturi OCP încorporate, iar Gigabyte oferă carduri dual SFG + 10GbE, dual 25GbE și o variantă de controlere RAID SAS3.

Racirea sistemului este realizata de patru ventilatoare și, ca și în cazul serverelor Gigabyte anterioare, am descoperit că nivelul zgomotului din cutie este excesiv. Folosind aplicația SPLnFTT iOS pe iPad, am măsurat in fata serverului un nivel de zgomot de 75dB.

Pentru a reduce nivelul de zgomot, trebuie să creați setari personalizate care determine viteza ventilatorului in functie de senzorii de temperatură. Acest proces nu este explicat în ghidul online, dar am reușit să creăm un profil care leagă cele patru ventilatoare de valoare temperaturii ambelor procesoare și l-am modificat pentru a reduce viteza ventilatoarelor și nivelul de zgomot la 62dB.

Nu există astfel de probleme cu alimentarea cu energie, deoarece serverul este echipat cu două surse Platinum de 1200W. EPYC-urile AMD au arătat un consum mic în testele noastre de putere: valoarea energie consumate de server folosind profilul nostru de racire si sistemul de operare in modul inactiv a fost de 142W și maximul atunci cand ambele procesoare au lucrat la capacitate maxima a fost de 315W; am folosit benchmark-ul SiSoft Sandra.

Broadberry CyberServe R281-Z91: Verdict

Managementul de la distanță este o slăbiciune, dar CyberServe R281-Z91 a primit un punctaj bun pentru pret – doar doua procesoare 2.1GHz Xeon Scalable Platinum 8176 cu 28 nuclee ar costa mai mult cu pana la 7.000 dolari decat tot serverul.

Împreună cu procesoarele de vârf EPYC, CyberServe oferă o capacitate foarte mare de memorie și o mulțime de opțiuni de stocare. În ansamblu, acesta este o alegere bună pentru firmele care doresc o un server cu o capacitate de memorie mare la un pret mic.

Specificații

CPU: 2 x 2GHz 32-core AMD EPYC 7551
Memorie: 64GB 2,666MHz DDR4 RDIMM (maxim 4TB cu 128GB LRDIMMs)
Sloturi: Fata: 18 x SAS/SATA SFF, 6 x U.2 NVMe SSD. Spate: 2 x SFF SAS/SATA
Memorie aditionala: 1 x slot M.2 NVMe SSD
RAID: Broadcom MegaRAID 9361-8i SAS3 RAID 0, 1, 5, 6, 10
Memorie inclusa: 2 x 240GB Intel D3-S4510 SATA SSD
Retea: 2 x Gigabit
Expansion: 7 x sloturi PCIe 3 (6 libere), 2 x sloturi OCP
Alimentare: 2 x 1200W hot-plug PSU
Racire: 4 x ventilatoare hot-plug
Management: Aspeed AST2500 with Gigabit
Garantie: 3 ani de pe NBD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here